Κάποιοι τηλεσεφ, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε, έχουν αναλάβει να σας δώσουν ιδέες για την μαγειρική σας κατά την διάρκεια της καραντίνας. Βέβαια είμαι και εγώ εδώ, για να σας δώσου ΥΓΙΕΙΝΕΣ συνταγές για την καραντίνα σας έτσι ούτως ώστε στο τέλος της να χωράμε και σε κάτι άλλο πέρα από τις πιτζάμες μας!!
Αυτά τα κεκάκια είναι το απόλυτο γεύμα για εκείνα τα πρωινά που βιάζεσαι καθώς μπορείς να το φτιάξεις μέρες πριν και συντηρείται άψογα στο ψυγείο και την κατάψυξη. Επίσης, τα θεωρώ brunchable όπως λένε και στο χωριό μου 😂 #not. Είναι πολύ ωραία σε συνδυασμό με το πρωινό αλλά και τον απογευματινό καφέ του Σαββατοκύριακου. Ξεχειλίζουν από φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
Εφοδιαστείτε τα υλικά για το αυριανό σας πρωινό ή σημειώστε τα στη λίστα για τα εβδομαδιαία σας ψώνια.
Υλικά
3 φλιτζάνια κλασσική βρόμη
½ φλ. καστανή ζάχαρη ή γλυκαντικό της επιλογής σου
2 κ.γ. baking
powder
2 μεγάλες μπανάνες
1 φλ. γάλα 2%
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 φλ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου και
στρώνουμε 12 χαρτάκια στο ταψάκι για μαφινς.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, τη καστανή ζάχαρη
και το baking powder
και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να γίνει
λείο. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Αναμειγνύουμε το στερεό με το υγρό μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα μύρτιλα.
Με ένα κουτάλι της σούπας κατανέμουμε ισόποσα το μείγμα στις
12 θήκες. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Στο τέλος θα είναι χρυσαφί και τραγανά στο
πάνω μέρος αλλά μέσα μαστιχωτά.
Μπορούμε να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο για 5 μέρες ή στη
κατάψυξη έως και 3 μήνες.
Υ.Γ. αντί για μύρτιλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα
βατόμουρα της επιλογής σου.
Φράντζας Χριστόφορος
MSc. Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Ειδικευθείς στη Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής & Γενετική του μητρικά κληρονομήσιμου Σακχαρώδους Διαβήτη
Μητρ. Ιακ. Μακρυγιάννη & Πάροδος 6ης Οκτωβρίου, Ελασσόνα
Τηλ. 2493301390
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου