"Πίσω στα θρανία"

Πίσω στα θρανία; Πίσω στα έδρανα; Πίσω στα γραφεία;
Και γενικά γύρισες πίσω στη καθημερινότητα σου μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού; 

Γνωρίζεις ότι πήρες μερικά κιλά στις διακοπές και θες να τα χάσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις τα σνακ σου, μιας και κατά μέσο όρο η περίσσεια θερμίδων καθημερινά προέρχεται από τα ανθυγιεινά σνακ που καταναλώνουμε.

Έτσι λοιπόν, πες όχι στις σοκολάτες, πατατάκια, γαριδάκια, μπισκοτάκια, κρουασαν, σφολιατοειδή,  αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο ανθυγιεινό και έλα στη πλευρά των υγιεινών σνακ.

Wild berries & strawberry granola almond triflle.
Υπέροχη ιδέα για το πρωινό σου ή ακόμη και για σνακ, αν η δουλειά σου το επιτρέπει

Κριτσίνια, μπάρες δημητριακών (σπιτικές ή και όχι), φρεσκοστυμμένοι χυμοί φρούτων, ολόκληρα φρέσκα φρούτα, μικρά τοστ με γαλοπούλα κασέρι, σάντουιτς με γαλοπούλα ή αυγό, κασέρι και λαχανικά, Σπιτικές πίτες, σμούθις κλπ. Είναι μερικές από τις υγιεινές επιλογές που έχεις στη φαρέτρα σου στην προσπάθεια σου να γυρίσεις ή ακόμη και να ενταχθείς στην υγιεινή πλευρά της διατροφής.


Και αν η δουλειά σου δεν σε αφήνει να καταναλώσεις ένα σωστό μεσημεριανό, αλλά έχεις ψυγείο στο γραφείο σου, μην πεις όχι σε μια μεγάλη σαλάτα με κοτόπουλο/ τόνο ή αυγό παρέα με κάποια πηγή αμύλου όπως η πατάτα, το ψωμί, το ρύζι, το κους κους, το κινόα κλπ.


Φράντζας Χριστόφορος
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος  ΑΤΕΙ Θεσσαλίας
MSc. Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής & Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Email:  chris_fr@hotmail.gr


Σχόλια