"Σήμερα προτείνω να ιδρώσετε μαζί"

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και η ζέστη ανυπόφορη πόσο μάλλον να βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον ή να κάνεις την τσίτα του ταρζάν κρεμασμένη απο τον πολυέλαιο. Μαζί με τους πρώτους καύσωνες έρχεται και μια μικρή μείωση στη σεξουαλική ενεργότητα των ζευγαριών. Οι περισσότεροι άντρες δεν λειτουργούν καλά με την πολύ ζέστη. Και μην ακούσω το «ποιοι εμείς;; εμείς είμαστε ντούροι όλο το χρόνο!» γιατί μπορεί το «όνειρο» να είναι «μακρύ και βαθυστόχαστο» λόγο της ζέστης, βλέπε διαστολή των αγγείων, αλλά μια αδυναμία στύσης μπορεί να την έχεις. Και όσο μεγαλώνεις μεγαλώνει και αυτή, η αδυναμία στύσης, που πήγε το μυαλό σου;;

Μια διατροφή βασισμένη στα φρούτα και τα λαχανικά όπως η μεσογειακή, είναι ιδανική για να διατηρήσεις την μικροκυκλοφορία του πέους καλή ακόμη και όταν θα είσαι πολύ μεγάλος σε ηλικία. Η στύση οφείλεται στο γέμισμα του πέους με αίμα, καλύτερη κυκλοφορία καλύτερη στύση.

Απέφυγε λιπαρά τρόφιμα και κυρίως τρόφιμα που είναι πλούσια κορεσμένα λιπαρά. Καθώς είναι υπεύθυνα για την δημιουργία αθηρωματικής πλάκας και την στένωση των αγγείων σου. Αντικατέστησε το αγαπημένο σου κρουασάν, τυρόπιτα, μπουγάτσα και πάσης φύσεως λιπαρό τρόφιμο με κάτι χωρίς λιπαρά, όπως το κουλούρι, ένα τοστ με κασέρι χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα, ελιόψωμο, τυρόψωμο, κοτόπουλο αντί για μπέικον.

Το σεξουαλικό ερέθισα στον άντρα επέρχεται μέσω της όρασης και της αφής. Άρα τι χρειαζόμαστε; Καλά διατηρειμένους νευρώνες. Φρόντισε να προσθέσεις στην διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες του συμλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι υπεύθυνες για την διατήρηση της σωστής λειτουργίας των νευρώνων σου καθώς επίσης και για την παραγωγή διαφόρων νευροδιαβιβαστών. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β1, Β3 και Β6 είναι τα φασόλια, ο αρακάς, οι φακές, το μαύρο ρύζι, ο σολομός, τα αυγά, το χοιρινό, οι γαρίδες και ο τόνος. Ένα ιδανικό ερωτικό μενού θα μπορούσε να είναι κομμάτια χοιρινού με ριζότο λαχανικών, ή πέννες με σολομό, ή ριζότο με γαρίδες.

Πρόσθεσε στη διατροφή σου τους ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικής προέλευσης πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και ψευδάργυρο που βοηθούν στη καλύτερη μικροκυκλοφορία καθώς και στην παραγωγή τεστοστερόνης στους άντρες. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες είναι γνωστές απο την αρχαία Ρώμη ακόμη, όπου ο Καίσαρας κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες καρυδιών με μέλι για να διατηρήσει το όνομα του θερμού εραστή.
Τελευταία ένας άλλος ξηρός καρπός γίνεται όλο και πιο γνωστός για τις αφροδισιακές του ιδιότητες είναι το κουκουνάρι. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο τα θρεπτικά του συστατικά που το καθιστούν αφροδισιακό όσο η μυρωδιά του όταν ψήνεται, η οποία επιδρά στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. Ψήσε κουκουνάρι και πρόσθεσε το στη πράσινη σαλάτα σου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σέλινο θεωρείται το βιάγκρα των λαχανικών σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες, Γουόλτερ Γκάμαν, Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου Stay Young: Ten Proven Steps to Ultimate Health. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες και μάλιστα άμεσα.

Βάλε κόκκινο στη ζωή σου και η ερωτική σου ζωή θα πιάσει κόκκινο. Ο λόγος γίνεται για το κόκκινο κρασί. 1-2 ποτηράκια καλό κόκκινο κρασί περιστασιακά περιέχει επαρκή ποσότητα ρεσβερατρόλης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο έχει αποδειχθεί ότι επιδρά στην εναπόθεση αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία, μειώνοντας την εναπόθεση. Προσοχή όμως, το αλκόολ μειώνει τις αναστολές σου αλλά και τις επιδόσεις σου. Έτσι μπορεί η ρεσβερατρόλη να σου χαρίσει στύση 20χρονου και να μην μπορείς να λειτουργήσεις.

Άλλα τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι η ντομάτα, τα κεράσια καθώς και όλα τα έντονα κόκκινα φρούτα, τα οποία περιέχουν λυκοπένιο και ανθοκυανίνες αντίστοιχα. Και τα δύο στοιχεία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που επιδρούν στην καλή υγεία των αρτηριών και αναστέλλουν την εναπόθεση αθηρωματικής πλάκας.

Στρείδια! Ναι θεωρούνται το απόλυτο αφροδισιακό κυρίως για τα μεγάλα ποσά βιταμίνης Β6 και ψευδάργυρου. Παρόλα αυτά η άμεση αφροδισιακή τους δράση δεν οφείλεται τόσο στα θρεπτικά τους συστατικά όσο στο ότι το σχήμα τους που θυμίζει το αιδίο.

Κολοκυθάκια και μπανάνες. Τα δύο αυτά τρόφιμα είναι πλούσια σε κάλιο που βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Οι μπανάνες έχουν κατακτήσει τον τίτλο της αφροδισιακής τροφής απο την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου όπου η Κλεοπάτρα τις κατανάλωνε ως αφροδισιακό. Παρόλα αυτά η άμεση αφροδισιακή τους δράση όπως και στα στρείδια δεν κρύβεται στα θρεπτικά τους συστατικά αλλά στο φαλλικό τους σχήμα.

Κανέλα, τσίλι και διάφορα άλλα μπαχαρικά με θερμαντικές ιδιότητες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία του σώματος σου καθώς επίσης θα αναζοπυρώσουν την φλόγα που καίει ανάμεσα σας.


Κλείνοντας, η πολυ αγαπημένη μας ΣΟΚΟΛΑΤΑ. Η σοκολάτα με 70% κακάκο και πάνω είναι ένα ισχυρό οπλοστάσιο αντιοξειδωτικών και είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Έτσι βοηθά στην καλύτερη μικροκυκλόφορία στο επίμαχο σημείο. Ακόμη, η μυρωδια της σοκολάτας και μόνο αυξάνει τα Θ κύμματα του εγκεφάλου μας πράγμα που σημαίνει πως ο εγκέφαλος μας βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης και ευχαρίστησης. Δοκίμασε ένα φοντί με λιωμένη σοκολάτα και κόκκινα φρούτα ή μπανάνες.  Τέλος, η γεύση σοκολάτας εκλύει ενδορφίνες και σεροτονίνη στον οργανισμό μας, ορμόνες της χαράς που θα δώσουν μια ώθηση στη σεξουαλική σου ζωή. Δοκίμασε να καταναλώσεις σοκολάτα, σε οπιαδήποτε μορφή (σιρόπι, κομματάκια,πάστα) κατα την διάρκεια της πράξης και θα δεις μεγάλες αλλαγές, μας ενημερώνει η sex editor Ειρήνη Χειρδάρη.



Φράντζας Χριστόφορος
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος  ΑΤΕΙ Θεσσαλίας
MSc. Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής & Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Email:  chris_fr@hotmail.gr 

Σχόλια