"Ανάμεσα μας υπάρχει ένας έρωτας … παχουλός!!"

Eπιθυμούσες με τόση ένταση να βρεις τον άντρα τον ιδανικό που θα γέμιζε τις μέρες και τις νύχτες σου… και τις καμπύλες σου!!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου North Carolina στο Chapel Hill, η σχέση δεν σε κάνει πιο χαρούμενη μόνο αλλά και πιο παχουλή. Και μπορεί μαζί να τα φάγατε, αλλά εσύ είσαι εκείνη που φορτώνεσαι με 1,3 κιλά (χα! Καλά θα ήταν να ήταν μόνο τόσα) κατά μέσο όρο τα 5 πρώτα χρόνια και 4 κιλά μετά το γάμο (γάμο φυσικά λογίζουμε την κάθε μορφή κοινής ζωής)!
Για να μην βλέπεις τις εργένικες φωτογραφίες σου και να κλαις με μαύρο δάκρυ (μαύρο σαν την σοκολάτα που τσάκισες πριν λίγο), κι επειδή κάποια στιγμή θα γίνεις μανούλα και εκεί να δεις κιλά που θα πάρεις λόγω εγκυμοσύνης, ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες για να είσαι μαζί του καλά αλλά χωρίς περιττά κιλά.
Κανόνας Νο1: Θα παραγγείλετε απ” έξω; Κάνε εσύ την παραγγελία
Μόνο με τον τρόπο αυτό θα είσαι σίγουρη ότι εκείνος δεν θα παραγγείλει 10 καλαμάκια παραπάνω ή ότι οι πιτούλες θα είναι αλάδωτες ή ότι οι πατάτες θα είναι ψητές και ουχί τηγανιτές. Οι άντρες έχουν γενικά την τάση να παραγγέλνουν το κάτι παραπάνω, οπότε αν κάνεις εσύ τις παραγγελίες στο φαγητό απ” έξω, ακόμα και στο εστιατόριο (φαγητό με συνοδευτικά λαχανικά και όχι ρύζι ή πατάτες ή σαλάτα ρόκα χωρίς σος), θα είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα του γεύματος.
Μην ξεχνάς: όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο σεξ χάνετε, γιατί με γεμάτο στομάχι πόσα ακροβατικά να κάνεις; Δεν αντιλέγω ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αλλά και το πολύ χορτάτο αρκούδι πέφτει σε λίθαργο. Εξάλλου το ρητό «χόρτασα έρωτα» θα πρέπει να σας ταιριάζει απόλυτα.
Κάνονας Νο2: Μένετε μαζί; Έχε το δικό σου ράφι στο ψυγείο!
Δεν πρέπει μόνο να διεκδικήσεις το δικό σου συρτάρι στην ντουλάπα αλλά και το δικό σου ράφι στο ψυγείο. Τοποθέτησε εκεί τα πιο υγιεινά σνακ που σου αρέσει να καταναλώνεις και απόφυγε να τρως τα δικά του παχυντικά εδέσματα.
Κι αν στο ράφι του έχει μόνο μπύρες, εσύ απόλαυσε κρασάκι, που και καλό κάνει στην υγεία και δεν παχαίνει τόσο όσο η μπύρα του!

Πέρα από το ψυγείο βέβαια, φρόντισε να μπει στο σπίτι και κανένα φρούτο και λαχανικό και όχι μόνο μπριζόλες, ρύζι και ζυμαρικά.

Κανόνας Νο3: Στον καναπέ δεν τρώμε!
Αν πρέπει να μείνετε σπίτι για μια κινηματογραφική ή ποδοσφαιρική βραδιά, αποφύγετε να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση. Πείτε όχι σε ποπ κορν, λιχουδιές, γαβάθες παγωτού και ότι άλλο σκεφτείτε. Σίγουρα, σε τέτοιες καταστάσεις, ο ένας παρασύρει τον άλλο σαν μικρό διαβολάκι (ας φάμε κάτι, γουργουρίζει η κοιλίτσα μου, κι άλλα τέτοια αγαπησιάρικα).
Φαγητό θα τρώτε στην κουζίνα κι αν πρέπει να φάτε κάτι μπροστά στην τηλεόραση, ας είναι κάτι που απαιτεί μαχαιροπίρουνο (έτσι για να παιδευτείτε). Οτιδήποτε τρώγεται με τα χέρια, σας γεμίζει θερμίδες δίχως λόγο! Ή κόψε μερικά λαχανικά! Θα χαρεί που θα τα δει! (λέμε τώρα, σε ένα παράλληλο σύμπαν, πολύ παράλληλο όμως).

Κι αν πρέπει να φάτε κάτι, δοκίμασε να κάνεις τα πιο παχυντικά γεύματα- υγιεινά!
Δηλαδή, γιατί να φάτε μπέργκερ απ” έξω; Προτίμησε να πλάσεις εσύ τα μπιφτέκια και να τα συνοδέψετε με φρέσκια ντοματούλα, μαρουλάκι και μαγιονέζα φτιαγμένη από τα χεράκια σου. Και πιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα και πιο light.
Κανόνας Νο4: Εσύ θα τρως, το μισό από εκείνον!
Μην ξεχνάς πως ένας άντρας παχαίνει πιο δύσκολα σε σχέση με μια γυναίκα και χάνει βάρος πιο εύκολα (βέβαια πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις, και μια από αυτές σας γράφει τώρα! Ας μας υπερασπιστώ και λίγο). Οι μυς του να είναι καλά που τον βοηθούν πολύ περισσότερο σε σχέση με σένα που μια πίτα σουβλάκι θα φτύσεις αίμα να την κάψεις στο γυμναστήριο, τη στιγμή που εκείνος θα ιδρώσει μισή ωρίτσα αλλά δεν θα πάρει γραμμάριο.
Χριστόφορος Φράντζας
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
MSc Βιοτεχνολογία- Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Email: chris_fr@hotmail.gr 

Σχόλια